Kommunikationer

Ta sig till och från Mölndal

kommunikationer i MölndalMölndal ligger strax söder om Sveriges näst största stad Göteborg, så kommunikationerna för den som vill ta sig till Mölndal är goda från de flesta destinationer i Sverige. Man reser till Göteborg med flyg, tåg, buss eller bil och tar därifrån spårvagnslinje 2 eller 4 till Knutpunkt Mölndalsbro. Det går givetvis också flera bussar med täta mellanrum mellan Göteborg och Mölndal och pendeltågen i Kungsbackapendeln, inte att förglömma.

Utöver pendeltåg, buss- och spårvagnslinjer från Göteborg till Mölndal och tillbaka igen så stannar också Öresundståget från Malmö/Köpenhamn här, samt en del X2000-tåg på genomresa.

Knutpunkt Mölndalsbro är ett stort resecentrum i centrala Mölndal. Över tre miljoner resenärer passerar varje år under den bro som resecentralen ligger.

Ta sig runt i Mölndal

Stadsbuss

Det finns flera kollektiva busslinjer som tar Mölndals invånare och besökare mellan ortens olika platser. Bussarna tillhör Västtrafik och tidtabellerna finns på Västtrafiks hemsida.

Taxi

Med taxi tar man sig snabbt, bekvämt och effektivt både inom Mölndal som till närliggande destinationer som t ex Landvetter eller Göteborg stad. Taxi är dock inte det billigaste färdalternativet, men det finns flera olika bolag att välja mellan, bl a:

  • VIP-taxi – 031-27 16 11
  • Medya Taxi -031-776 98 27
  • Taxi Kurir Göteborg – 031-27 27 27

Bil

Bil är för de flesta det föredragna färdmedlet i Mölndal, såväl som för folk i övriga Sverige. Mölndals gator är väl underhållna och trafiken måttlig. Det finns i denna stad två olika bilpooler där man kan köra nya bilar och bara betala själva medlemsavgiften, samt för de gånger man använder den – som att hyra bil, fast billigare och tryggare.

Cykel

Mölndal som stad lämpar sig utmärkt för cyklister. Här är vägarna platta och cykelvägsnätet är hela 11 mil långt.

Den som gillar att promenera har också goda förutsättningar i Mölndal. Precis som nätet av cykelvägar är utbrett så är promenadbanor också prioriterade för att göra vägarna så säkra som möjligt för alla skolbarn och andra fotgängare. Att cykla och gå tär inte på miljön och är därmed något Mölndals kommun vill uppmuntra till.